Kaszi spichlerzem witamin
Niedziela, 30.03.2008. Maria
Kaszi spichlerzem witamin
Kaszi to znakomity i oryginalny posiłek dla dbających o linię, sprawność umysłową i fizyczną. W jego skład wchodzą tylko polskie warzywa, kasze, sery, owoce owinięte w algi morskie pełne witamin i mikroelementów.


Co dobrego w Kaszi?

Kasze znajdują sie w podstawie piramidy żywieniai powinny stanowić jeden z głównych składników codziennego menu. Mają one zasadniczy wpływ na bilans energetyczny i witaminowy organizmu, pośrednio wpływają na jegoodporność i system immunologiczny. Kasze są bogatym źródłem białka, tłuszczy roślinnychi składników mineralnych. Białka kasz są zbliżone wartością odżywczą i strawnościądo białek roślin strączkowych. Zawarte w nich węglowodany złożone to idealne źródłoenergii uwalnianej stopniowo podczas trawieniaco sprawiam że nasz mózg ma stały dostęp do potrzebnego mu paliwa. Ponadto kasze dostarczają dużeilości witamin B1 i PP oraz znaczne ilości błonnika.

Kukurydza - cenna roślina o wszechstronnym zastosowaniu. Zawiera wiele różnorodnych składników mineralnych, m.in.: sód, potas, magnez, żelazo, miedź, fosfor, wapń a także bogata w witaminy B1, B2 i C.

Dynia i rzepa to warzywa należące do niskokalorycznych. Przeciętnie 100g dyni dostarcza zaledwie ok. 15 kalorii. Poza tym rośliny te, dzięki dużej zawartości celulozy, pomagają w kuracjach odchudzających. To jednak nie wszystkie ich zalety. Dynia i rzepa bogate są w witaminę A, witaminy grupy B, czyli B1 i B2, witaminy PP i C, także zawierają dużo wapnia, żelaza, magnezu i fosforu.

Siemię lniane, migdały, pestki słonecznika - ich składnikami są Omega3, Omega6, lecytyna, cynk, witaminy A, E, B i PP.

Śliwka suszona i szpinak to eksplozja beta karotenu.

Chrzan - znakomicie uzupełnia smak potraw. Zawiera wieleróżnorodnych składników odżywczych, ponadto ułatwiatrawienie spożywanych pokarmów.
Algi morskie nori - są jednym z najzdrowszych pokarmów na świecie, zawierają mikroelementy i minerały wody morskiej tj.: wapń, potas, magnez, sód, fosfor,  jod, żelazo, cynk, mangan i miedź.


Producentem
Kaszi jest Fundacja ochrony zdrowia "Karoliny Zamojskiej" z siedzibą w Warszawie.


Gdzie można kupić Kaszi?
 (niestety póki co tylko w Warszawie)

Sklep firmowy
czynny od poniedziałku do piatku w godz. 10-18
ul. Borowej Góry 5
telefon: 0 22 402 88 76 - pod tym numerem można składać zamówienia
z jednodniowym wyprzedzeniem.

ponadto:

  • Centrum Handlowe "WOLA PARK"
    ul.Górczewska 124
  • Galeria "Jupiter Centrum"
    ul. Towarowa 22
  • Galeria "Mokotów"
    ul. Wołoska 12
  • Centrum Handlowe "Targówek"
    ul. Głębocka 15
  • Centrum Handlowe "Złote Tarasy"
    ul. Złota 59
  • Centrum Handlowe "Sadyba Best Mall"
    ul. Powsińska 31
  • Green Way
    CH WOLA PARK
    ul.Górczewska 124
  • Taste City
    ul. Aleje Jerozolimskie 124/136
  • Jazz Bistro
    ul.Marynarska 11
  • SKLEP
    ul.Brazylijska 1
  • Catering Bracia Wiśniewscy
    ul. Zaborowska 4a m. 5
  • Vega Food
    ul. Głupczycka 11/1
  • Euro-Catering
    ul. Sobieskiego 2
  • Party Serwis
    ul. Artctowskiego 21/1
Komentarze