Miejsce, w którym nie toleruje się kulinarnej bylejakości. Miejsce, w którym stosowane są tradycyjne receptury i zasady kuchni azjatyckiej. Miejsce, które rygorystycznie trzyma się reguł kuchni wegetariańskiej, a w przypadku niektórych, specjalnie oznaczonych w menu potraw - zasad kuchni wegańskiej. Restauracja Pod Norenami przykłada dużą wagę do źródeł pochodzenia i jakości stosowanych w kuchni surowców i produktów. Wnętrza są tu spokojne,ich zabytkowa struktura i dekoracja ścian oraz fotografie odkrywające urok Japonii sprzed przeszło stu lat, łączą się z wyposażeniem zaprojektowanym zgodnie z zasadami upcyclingu - nadającego nowe funkcje zużytym przedmiotom. W tym miejscu przekonasz się, że kuchnia wegetariańska nie musi być nudna i bezbarwna, a wręcz przeciwnie, może realizować ideę Pełni Smaku, która przez stulecia była przedmiotem poszukiwań chińskich i japońskich mistrzów kuchni.