JAK BĘDĄ WYGLĄDAĆ WARSZTATY?
Podczas dwudniowego spotkania dowiesz się więcej o współzależności produkcji żywności na zmiany klimatu i bioróżnorodność.
Pierwszego dnia eksperci od zmian klimatycznych oraz zrównoważonej produkcji żywności poruszą takie tematy jak: wpływ konwencjonalnego rolnictwa na bioróżnorodność (pestycydy nawozy sztuczne, intensywne rolnictwo), przemysłowa hodowla zwierząt, ślad węglowy i ślad wodny, wpływ diety na klimat, etyczna produkcja żywności z Globalnego Południa, Fairtade, łańcuch dostaw oraz lokalna i sezonowa żywność.
Drugiego dnia odbędą się warsztaty dotyczące planowania kampanii społecznych. Wraz z profesjonalną agencją PR przygotujemy Cię do dalszej pracy w projekcie oraz do wzięcia udziału w międzynarodowym konkursie.
Po warsztacie wybierzemy osoby, które wezmą udział w następnym etapie projektu - w międzynarodowych spotkaniach oraz wraz z ekspertami opracują kampanię społeczną, która będzie promowana w Internecie i na terenie UE. Podczas wyjazdów pokryjemy koszty podróży (maksymalnie do kwoty wg. cennika transportu publicznego), noclegu oraz wyżywienia związane z wyjazdami krajowymi oraz zagranicznymi. Podczas spotkań międzynarodowych będziemy posługiwać się językiem angielskim.
Zastrzegamy, że w sytuacji wysokich wskaźników zarażeń warsztaty mogą się odbyć online.
KIEDY I GDZIE?
Takie same warsztaty odbędą się w dwóch miastach w różnych terminach:
Pierwszy dzień warsztatów zaczniemy o godz. 12:00. Warsztaty drugiego dnia potrwają maksymalnie do godz. 17:00
CO ZROBIĆ BY WZIĄĆ UDZIAŁ?
Aby wziąć udział w warsztatach, musisz wypełnić FORMULARZ ZGŁOSZENIOWY